Ροδίτικο Αλογάκι

Είστε εδώ: Αρχική > Πως θα έρθω

Πως θα έρθω

Τα αλογάκια μας έχουν το δικό τους χώρο και βρίσκεται στην περιοχή Νάπες του Κοινοτικού διαμερίσματος Αρχαγγέλου.

Όταν έρχεστε από την πόλη της Ρόδου με κατεύθυνση την Λίνδο, στο 32ον χιλιόμετρο,  στην δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρχει η πινακίδα με το λογότυπο του συλλόγου μας που σας καθοδηγεί.

Όταν έρχεστε από την Λίνδο με κατεύθυνση την πόλη της Ρόδου και βρεθείτε έξω από το Κοινοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου, θα βρείτε μέσα στη λεωφόρο ένα βενζινάδικο της ΕΚΟ. Μετά 200 μέτρα, στην αριστερή πλευρά του δρόμου,υπάρχει η πινακίδα με το λογότυπο του Συλλόγου μας που σας καθοδηγεί.

Ο δρόμος από την λεωφόρο Ρόδου Λίνδου έως και τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Φαέθων είναι άσφαλτος.

Γνωρίζετε ότι

Το ροδίτικο άλογο είναι γόνος φυσικής εξέλιξης και προσαρμογής. Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες φυλές μικρόσωμων αλόγων είναι ανθρώπινες δημιουργίες.

 

Τα ποιο κοντά άλογα στον κόσμο είναι τα Falabella και βρίσκονται στην Αργεντινή. Η ιστορία της φυλής ξεκινάει το 1845. Εκείνη την χρονιά ο Patrick Newell μάζεψε μερικά από τα μικρότερα ελεύθερα άλογα που βρίσκονταν στην περιοχή νότια από το Μπουένος Άιρες. Σε πολύ μικρό χρόνο ο Newell είχε δημιουργήσει ένα κοπάδι με πολύ μικρά άλογα. Στην συνέχεια τα διασταύρωσε με άτομα από άλλες φυλές όπως πόνι Σέντλαντ, Απαλούζα και Κρίολο, διαλέγοντας πάντα τους μικρότερους σε μέγεθος εκπροσώπους της κάθε φυλής. Το 1879 ο Newell θα περάσει όλες τις γνώσεις, ανακαλήψεις και εμπειρίες του, πάνω στην φυλή, στον Juan Falabella. Που θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις. Θα ακολουθήσει ο Emilio Falabella και το 1927 το κοπάδι θα το κληρονομήσει ο Julio Cesar Falabella που θα δημιουργήσει το πρώτο γενεαλογικό αρχείο της φυλής. https://el.wikipedia.org

 

Τα άλογα πλήρωσαν βαρύ τίμημα υπηρετώντας τους σκοπούς των ανθρώπων. Οκτώ εκατομμύρια άλογα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου», λέει η Jilly Cooper, συγγραφέας του βιβλίου «Ζώα στον πόλεμο» και μία από τους πρωτεργάτες του Μνημείου για τα Ζώα στον Πόλεμο (Animals in War Memorial) στο Λονδίνο, σύμφωνα με το National Geographic.

 

nach oben