Ροδίτικο Αλογάκι

Είστε εδώ: Αρχική > Τα αλογάκια μας > Επιστημονική υποστήριξη

Επιστημονική υποστήριξη

 

Ο Σύλλογος Φαέθων στηρίζετε από την, "Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Διάσωσης των Αυτόχθονων Φυλών Κατοικίδιων (Αγροτικών και Οικόσιτων Ζώων) - ¬ΑΜΑΛΘΕΙΑ"

Την όλη προσπάθεια την καθοδηγούν. Ο κ.Κωστάρας Νικόλαοσ ιππολόγος, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Warwickshire College της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο.κ. Παπαϊωάννου Κων/νος, κτηνίατρος, ειδικευθείς στην αναπαραγωγή του ίππου στο Πανεπιστήμιο University College Dublin της Ιρλανδίας.

Η κ. Τριανταφύλου Κλεοπάτρα ιππίατρος.

Τα αλογάκια μας τα παρακολουθούν οι κτηνίατροι.

Ο κ Μαριές Παναγιώτης κτηνίατρος με έδρα την κρεμαστή της Ρόδου.

Ο κ Σταθόπουλος Μαρίνης κτηνίατρος με έδρα το Κιοτάρι της Ρόδου.

Γνωρίζετε ότι

Το ροδίτικο άλογο είναι γόνος φυσικής εξέλιξης και προσαρμογής. Γνωρίζετε ότι οι περισσότερες φυλές μικρόσωμων αλόγων είναι ανθρώπινες δημιουργίες.

 

Τα ποιο κοντά άλογα στον κόσμο είναι τα Falabella και βρίσκονται στην Αργεντινή. Η ιστορία της φυλής ξεκινάει το 1845. Εκείνη την χρονιά ο Patrick Newell μάζεψε μερικά από τα μικρότερα ελεύθερα άλογα που βρίσκονταν στην περιοχή νότια από το Μπουένος Άιρες. Σε πολύ μικρό χρόνο ο Newell είχε δημιουργήσει ένα κοπάδι με πολύ μικρά άλογα. Στην συνέχεια τα διασταύρωσε με άτομα από άλλες φυλές όπως πόνι Σέντλαντ, Απαλούζα και Κρίολο, διαλέγοντας πάντα τους μικρότερους σε μέγεθος εκπροσώπους της κάθε φυλής. Το 1879 ο Newell θα περάσει όλες τις γνώσεις, ανακαλήψεις και εμπειρίες του, πάνω στην φυλή, στον Juan Falabella. Που θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις. Θα ακολουθήσει ο Emilio Falabella και το 1927 το κοπάδι θα το κληρονομήσει ο Julio Cesar Falabella που θα δημιουργήσει το πρώτο γενεαλογικό αρχείο της φυλής. https://el.wikipedia.org

 

Τα άλογα πλήρωσαν βαρύ τίμημα υπηρετώντας τους σκοπούς των ανθρώπων. Οκτώ εκατομμύρια άλογα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου», λέει η Jilly Cooper, συγγραφέας του βιβλίου «Ζώα στον πόλεμο» και μία από τους πρωτεργάτες του Μνημείου για τα Ζώα στον Πόλεμο (Animals in War Memorial) στο Λονδίνο, σύμφωνα με το National Geographic.

 

nach oben